A kártya műszaki paraméterei

Chipkártya

A rendszerben használt chipkártya Mifare 1K adattartalmú intelligens adathordozó kártya, melyen lehetőség van több adatterület különálló felhasználására és különálló jelszóval történő védelmére.


Az alapkártya megszemélyesítése 4+4 színnel történik.

A kártya előlapján elhelyezésre kerül:

név és kártyaszám,

A kártya hátlapján elhelyezésre kerül:

aláírás csík a szabványokban rögzített módon,

az érvényesség évét jelző hologramos matrica.A Kaposvár Kártya funkciói

I. Azonosítás
A Kaposvár Kártyával rendelkező városlakók egyértelmű megkülönböztetésére, azonosítására szolgál a személyes adataik felhasználásával, mely adatok a kártya felületén olvashatóak, illetve a chipben elektronikus formában tárolásra kerülnek.
Az azonosítási funkció alapját a kártya chipjének egyedi, gyártáskor keletkező sorszáma adja, mellyel minden egyes kártyát egyértelműen meg lehet különböztetni a többitől.

II. Irható olvasható adattartomány
A különböző chipes alkalmazások számára korlátozott mennyiségű, de szabadon felhasználható több részre osztott adattároló terület. Ezen területre tetszőleges adatok egymástól függetlenül (programok, statikus adatok) írhatók fel, illetve olvashatók ki.


III. Osztott alkalmazás
A Kaposvár Kártya egymástól független elektronikus tárhelyet tartalmaz, melyek egyenként dedikáltak, tehát intézményhez, illetve alkalmazáshoz köthetőek. A tároló rekeszekbe egész értékek írhatók fel, melyek pont értéket jelenthetnek attól függően, hogy az adott rekeszt használó alkalmazás hogyan van definiálva.

V. Biztonság
A kártya használata során bárminemű adat kiolvasás vagy beírás, tehát az összes kártyafunkció használata egy meghatározott matematikai függvénnyel definiált titkosítási folyamaton keresztül történik.


A chipkártya tulajdonságai


Az intelligens kártya számítástechnikai szempontból kettős szerepet játszik. Egyrészt információt tárol, másrészt olyan szabály elemeket tartalmaz, amely szabályozza a kártya és a vele kapcsolatot teremtő berendezések közötti információc­serét. Ez teszi lehetővé, hogy a tárolt adatokat nagy biztonsággal lehessen védeni az illetéktelen hozzáféréstől, és meg lehessen akadályozni a kártya jogtalan használatát.

Leírás

MIFARE Classic 1K NFC Card

IC pontos típusa

(MF1S5031XDUF)

Működési Frekvencia

ISO/IEC 14443 Type A

Memória

1 kB

Egyéb jellemzők

  • 100000x írhatóság
  • 10 év adatmegtartás
  • Hi-Co mágnes csíkkal (hátoldalon)

Fizikai jellemzők

vastagság

0.8mm

± 0.04mm

magasság

53.98mm

± 0.05mm

szélesség

85.60mm

± 0.013mm

súly

5.8g

± 0.5g

felület

fényes

Nyomat

offset nyomat, szitanyomás, megszemélyesítés

Anyaga

PVC, PET

Színe

4+4 szín

Kialakítása

Sarokkerekített

Hőmérséklettűrés

-10°C és + 50